SoundCloud

SoundCloud

SoundCloud is een online audioplatform dat geluidsproducenten de mogelijkheid geeft hun origineel gecreëerde geluiden te uploaden, op te nemen, promoten en delen.

Historie
SoundCloud wordt in 2007 opgericht in Stockholm, Zweden door Alex Ljung en Eric Wahlforss. Daarbij zijn ze al snel naar Duitsland verhuist aangezien het bedrijf snel groeide. Het idee achter SoundCloud was om opnames te delen met anderen om zo muziek aan elkaar over te brengen. Begin 2012 had het meer dan 30 miljoen geregistreerde gebruikers.

Waarde van het bedrijf
In augustus 2014 is het bedrijf ongeveer 700 miljoen dollar waard. (Hoe Soundcloud de concurrentie met Spotify wil aangaan., 2014)

Doelgroep
De doelgroep van soundcloud zijn de muziekliefhebbers. (Beatsessions, 2012)

Verdienmodellen
SoundCloud had tot augustus 2014 geen verdienmodel. Het ging vooral om de investeringsrondes om geld binnen te halen om zo groter te worden. Echter zijn er vanaf 2014 advertenties op de site te zien waar SoundCloud geld mee verdiend. Echter is het nog niet bekend hoeveel winst ze hier mee ophalen. (Soundcloud krijgt advertenties, 2014)

Kansen bedrijf
Aangezien SoundCloud nog geen verdienmodel heeft met het streamen van de muziek is het een kans voor SoundCloud om een betaald abonnement te creëren voor SoundCloud om zo meer geld binnen te halen.

Financiële cijfers van het bedrijf
De meest recente cijfers van SoundCloud zijn uit 2012. Hier maakte SoundCloud 13 miljoen omzet en daarbij een nettoverlies van 20 miljoen euro. heeft het bedrijf al meerdere kapitaalinjecties gehad en het heeft zo afgelopen jaar meer dan 60 miljoen investeringsgeld binnen gekregen. (Soundcloud krijgt advertenties, 2014) (SoundCloud haalt 60 miljoen dollar op, 2014)
Adverteer mogelijkheden
SoundCloud heeft alleen algemene banners bij de muziekstreams die ze op hun site hebben staan. Hierbij is er maar één mogelijkheid. (SoundCloud algemeen, 2015)

Toegevoegde waarde voor de gebruiker en bedrijf
De toegevoegde waarde is de muziek die er beschikbaar is op SoundCloud en daarbij dat het gratis is. Daarbij is de kwaliteit hoger dan bij YouTube en kunnen er ook kleinere bestanden op gezet worden waar het alleen om de geluid gaat.

Conclusie
Het concept van Soundcloud is erg goed en het is een kwalitatief goede service die het bedrijf levert. Echter is het wel zo dat het verdienmodel wat er nu is. Dit zijn nu alleen de advertenties.

Bibliografie

Beatsessions. (2012, 11). Opgehaald van SoundCloud, maken of kraken: http://beatsessions.com/soundcloud-maken-of-kraken/

Hoe Soundcloud de concurrentie met Spotify wil aangaan. (2014, 8). Opgehaald van mt.nl: http://www.mt.nl/332/87094/business/hoe-soundcloud-de-concurrentie-met-spotify-wil-aangaan.html

SoundCloud algemeen. (2015). Opgehaald van SoundCloud: http://www.soundcloud.com

SoundCloud haalt 60 miljoen dollar op. (2014, 1). Opgehaald van nu.nl: http://www.nu.nl/starten/3685069/soundcloud-haalt-60-miljoen-dollar.html

Soundcloud krijgt advertenties. (2014, 8 21). Opgehaald van nu.nl: http://www.nu.nl/tech/3857335/soundcloud-krijgt-advertenties.html

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s